Page
Menu
News

HOUTPLEIN CENTRAAL

Expositie Kloostergangen IJsclub / Winter 18 januari 2019

Op 18 januari werd een duo-expositie in de Kloostergangen geopend. Het was een combinatie van “Toen, Thans, Toekomst” over het 150 jarig bestaan van de IJsclub Haarlem en “Winter”, een expositie van 12 kunstenaars met de winter als thema.

 


De rij sprekers werd geopend door Wethouder Merijn Snoek, onder andere verantwoordelijk voor sportaccommodaties. Hij verbond de geschiedenis van de Kloostergangen aan de 150- jarige geschiedenis van de IJsclub.

Vervolgens was het woord aan Ellen Wolff, voorzitter van kunstenaarsvereniging KZOD (Kunst Zij Ons Doel). Zij vertelde hoe de expositie tot stand was gekomen en stelde de twaalf kunstenaars voor.

Willemien Spook droeg drie gedichten voor. Eén gedicht over haar schaatsen en twee gedichten over Yvonne van Gennip.

De geschiedenis van IJsclub Haarlem werd toegelicht door Lou Hoogewerf, die samen met Ellen Wolff aan de expositie werkte. Hij belichtte verleden en heden van de ijsclub. Toen hij aan de toekomst begon en de woorden “nieuwe talenten” liet vallen, nam Yvonne van Gennip de microfoon over. Toen zij met schaatsen begon had zij het geluk dat zij zich niet over de financiering van haar carrière zorgen hoefde te maken. Zij kon zorgeloos trainen. Maar dat is niet voor iedereen mogelijk. Yvonne zet zich sinds enige tijd in om nieuwe sporttalenten de nodige financiële ondersteuning te geven. Daarom heeft zij het Yvonne van Gennip Talent Fonds opgericht. Ook zet zij zich in voor het crowdfunding platform Talentboek. Een platform waar aanstormende talenten zelf inkomsten werven om hun sportieve ambities waar te maken.

Het dweilorkest Koud kunstje stond al een tijd klaar maar mag nu losbarsten. Het refrein

Honderd - vijftig jaar

IJsclub Haarlem, IJsclub Haarlem

Honderd - vijftig jaar

Scháátsen we kris kras door elkaar

dat op een spandoek staat wordt luidkeels door de aanwezige meegezongen.

En dan was het eindelijk zover. Met een druk op de knop opende Yvonne de expositie.

De expositie is te zien tot 9 februari

 

Deelnemende kunstenaars

 Mary Admiraal

Odile Bosch

Adriaan Brand                                      Bekijk alle foto's...

Alex Buswijller

Anna Fokkema

Miep den Haan

Arnold Janssen

Joke Kokkelkoren

Ada Kers

An Luthart

Larissa Neslo

Christine Peursum

 

Page
Menu
News

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login