Page
Menu
News

HOUTPLEIN CENTRAAL

Ode aan het varken, Houtplein Haarlem 8 januari 2019

Op 8 januari 2019 werd op het Houtplein even na vieren het kunstwerk “Ode aan het Varken” geïnstalleerd. De metershoge uit cortenstaal opgetrokken creatie stelt een varken voor, dat heerlijk in vrijheid mag ronddartelen. Helaas is de werkelijkheid minder rooskleurig.


Veel dieren worden nog steeds gedwongen hun leven te leiden in kleine hokken met weinig leef- en beweegruimte of in boxen. Denk aan kippen, konijnen, varkens, kalveren en alle andere voor de menselijke consumptie bestemde dieren.

Daar staan wij niet voldoende bij stil en dus ontwikkelde kunstenaar Jantien Mook samen met haar partner Dirk-Jan Schrander dit werk. Het is al op verschillende plekken in Nederland te zien geweest en vertrekt op 28 januari naar Eindhoven. Een rondreis door Europa, wellicht Brussel, staat op de planning.

Het beeld kon in samenwerking met Varkens in Nood, Compassion in World Farming Nederland, World Animal Protection en Partij voor de Dieren gerealiseerd worden.

Na de uitleg van het project Kappen met Kooien kreeg lijsttrekker van de Partij voor de Dieren, Fabian Zoon, nog het woord om het belang van deze verkiezingen te ondersteunen en de aandacht op deze partij niet alleen in ons eigen belang maar ook dat van onze kinderen en kindskinderen te vestigen.

 Zie alle foto's...

Page
Menu
News

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login